A Balaton ízeivel várták az érdeklődőket a siófoki GasztroFokon (sonline.hu)

Amikor Siófok és környéke a GasztroFok hétvégékre készült, kevesen gondolták, milyen felejthetetlen élményekkel gazdagodnak majd a résztvevők. Az esemény, amely tavaly ősszel debütált nagy sikerrel, idén ismét megmutatta, milyen csodálatos lehet, amikor a gasztronómia és a kultúra találkozik a Balaton partján.

A napsütéses hétvége tökéletes hátteret biztosított a szabadtéri teraszoknak és pincészeteknek, ahol a látogatók kóstolóútjuk során bejárhatták Siófok és a környező települések ízeit. A helyi termelők, éttermek és streetfood szolgáltatók egyedülálló menüsorokkal bizonyították, hogy a Balaton régió gasztronómiai térképén Siófoknak kiemelt helye van – tudósít a sonline.hu.

A GasztroFok hétvége nem csak az ínyencekről szóltak. Programok széles skáláját kínálták minden korosztálynak. A Mini termelői gasztropiac, a kalandparki tojásos mókák, a pincészeti túrák és a különleges bor- és pálinkakóstolók mellett élőzene és gyermekprogramok színesítették a hétvégét, biztosítva, hogy mindenki megtalálja a számára legizgalmasabb szórakozást.

Az eseményhez csatlakozott vendéglátóhelyek extra menüsorokkal, egyedi ételekkel lepték meg vendégeiket ezen a hétvégén. Olyan ételek és italokat kóstolhattak, akik kilátogattak a GasztoFok tavaszi hétvégéjére, amire az év más szakaszában biztosan nem lehetett volna lehetőség. Az ételek a legjobb alapanyagokból készültek és egyes helyeken olyan borokat is ízlelhettek a hétvégi gurmanok, amihez eddig csak palackjával juthattunk.

A rendezvény zárultával a szervezők és résztvevők egyaránt elégedetten tekintenek vissza az elmúlt napokra. Több mint 20 szolgáltató és helyszín várta a látogatókat, akiknek lehetőségük nyílt megismerni és megkóstolni a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatát. A GasztroFok taxik gondoskodtak róla, hogy senkinek se kelljen lemondania az ízutazásról, még a távolabbi helyszínek elérése sem lehetett ok az otthon maradásra.