A Balaton is megjelenik a Budapest Boat Show-n

Csütörtökön veszi kezdetét és vasárnapig tart Magyarország legnagyobb hajókiállítása a fővárosban. Az immáron 29. Budapest Boat Show-n a szervezők tájékoztatása szerint minden eddiginél több hajó és színesebb program lesz megtekinthető. A balatoni kikötők valamint hajóépítők mellett a színpadi előadásokon, valamint a Magyar Vitorlás Szövetség standjánál folytatott kerekasztal-beszélgetéseken is szerepet kap a Magyar Tenger. 

2020-ban a hetedik alkalommal hirdette meg Újdonság Pályázatát az ország legnagyobb hajókiállítása. Ennek egyik célja, hogy a látogatók a szezon indulása előtti hajós találkozón, egy helyen ismerhessék meg a legfrissebb innovációkat.

A tavalyi évhez hasonlóan a résztvevők ’hajó’, illetve ’hajózáshoz kapcsolódó termék és szolgáltatás’ kategóriában nevezhettek, melyekben a szervezők első három helyet, hajókategóriában pedig két különdíjat is hirdetnek, egyet a legjobb hazai fejlesztésnek és egyet a legzöldebb terméknek.

A pályázatokat ismét újságírókból, piaci szereplőkből és szakértőkből álló zsűri értékelte, akik a nevezők anyagai közül a paloznaki Flaar Kft. FLAAR 20 vitorlás sporthajóját találták kiemelkedőnek. A FLAAR 20 nem csak kategóriája első helyét, de a két különdíjat is kiérdemelte.

Nem csak kiállítói részről képviselteti magát a Balaton a rendezvényen. A színpadi beszélgetések sorába bekerült a Kékszalag esélylatolgatása és esélyes kormányosainak bemutatása valamint a Vitorlázz Itthon, Balaton Másképp szlogent viselő turisztikai program újdonságai. Emellett szót kapnak a Téli Balatoni Vitorlástúra szervezői, a Hidegen Légió képviselői, a Balatoni KÖR tagjai.

A Magyar Vitorlás Szövetség standjánál rendezett kerekasztal-beszélgetések témái között szerepel egyebek mellett a Balatoni vitorlázás története,  a tóra vonatkozó hajós szabályok valamint a Magyar Tenger körüli vitorlás táborok bemutatása.

Részletes program az esemény honlapján olvasható.