A Balaton Fejlesztési Tanács kiemelt közbiztonsági akciót hirdet (videóval)

Kedden tartott ülésén a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) számos téma mellett Mentőöv nevű, nyárra tervezett akciójáról is beszámolt, amelynek fő célja a balesetek megelőzése.

A BFT egyik idei programja egy balatoni vízi biztonságot fejlesztő program, amellyel szeretnék elérni a balesetek, halálesetek számának csökkenését a Balatonon. A strandokon meghirdetendő programot Mentőöv névre keresztelték és szakmai konzultációját május végén tartják.

Jamrik Péter, a BFT közbiztonsági tanácsának vezetője elmondta, hogy tavaly több haláleset volt a Balatonnál, amelyek sok más ok mellett az önismeret hiányára és a felelőtlenségre vezethetők vissza. A prevenciós program lényege, hogy mintegy 50-60 lehetséges veszélyhelyzetre hívják fel a figyelmet. A tájékoztató táblák kihelyezése mellett sor kerül a Balaton környéki általános iskolások, a strandolók, a horgászok, a vitorlázók tájékoztatására a hajózási és vízen tartózkodási szabályok, problémák megismertetésével.

A viharjelző rendszer fejlesztése, a víz közepén elhelyezendő új viharjelző állomások és az elérhető applikációk is segítik a program sikeres megvalósulását.

Videó: Füred TV