A Balaton Bútor is odafigyel a fenntarthatóságra (elobolygonk.hu)

A Balaton Bútor 125 évvel ezelőtt Veszprém első ipari létesítményeként jött létre. Precizitásának, tapasztalatának, fejlett technológiájának köszönhetően mára a régió egyik legkorszerűbb bútorgyártó üzeme lett. A bútorgyártásban nemzetközi szinten is elismert cég számos termékét még Ausztráliába is exportálják – írja az elobolygonk.hu.

A Balaton Bútor Kft. eredetileg a bakonyi fakitermelés feldolgozására jött létre, mára azonban az ország teljes területéről szállítanak fát az üzemükbe, a megrendelt termékek előállításához. A modern, gépesített gyártósorok mellett továbbra is az asztalos szakemberek tudása a központi tényező. A hazai díjnyertes formatervezők mellett számtalan híres, nemzetközi tervezővel is dolgoznak – mondta el a Balaton Bútor ügyvezető igazgatója a Fejlődik a hazai! legújabb adásában.

Dr. Kalauz Károly rámutatott: napjainkban egyre inkább teret hódít az, hogy fenntartható világot teremtsünk magunknak, és abban igenis az időtálló termékek és bútorok is egyre népszerűbbek.

„A gyorsan amortizálódó, eldobható termékekkel csak a hulladékot generáljuk, ezért úgy gondolom, napjainkban egyre inkább mérvadó szempont a hosszú életű termékek vásárlása” – hangsúlyozta a vállalatvezető. A Balaton Bútor kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra. Hivatalos FSC-tanúsítványukkal biztosítják, hogy minden termeléshez felhasznált kivágott fa után ültetnek egy újat, így nemcsak felhasználják az erőforrásokat, hanem az utánpótlásról is gondoskodnak.

Emellett olyan minőség- és környezetpolitika mentén dolgoznak, amely biztosítja, hogy az anyaghasználatban és működésben egyaránt megjelenik a környezettudatosság.