A Balaton 11 fokos, a levegő 15 fokig melegszik fel

A Balaton átlagos vízállása továbbra is 86 centiméter a szombat reggeli mérések szerint. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 fok körül, a késő esti 7 fok körül alakul az üdülőrégióban, délutánra kisüthet a nap, csapadék nem valószínű – a met.hu tájékoztatása szerint.
.
Az elmúlt napok esőzései a Balaton vízszintjét egy centiméterrel tudták megemelni a múlt heti adatokhoz képest – a vizugy.hu mérései szerint.
Október 16-án, szombaton a gyenge, mérsékelt (5-25 km/h) nyugatias szél reggel, délelőtt a Balaton nyugati felében fokozatosan északnyugatira fordul és megélénkül (25-30 km/h), míg a keleti medencében délnyugati irányú szél valószínű (15-25 km/h).
.
Késő délelőtt, illetve a déli órákban a nyugati medencében erősebb (35-40 km/h körüli) lökések is előfordulhatnak északnyugati irányból. A keleti medencében délután van esély északnyugati irányba fordulásra és átmeneti élénkülésre (20-30 km/h).
Késő délutánra nyugaton is gyengül a légmozgás.
.
Reggel, délelőtt közepesen és átmenetileg erősebben felhős időszakok is lehetnek, majd a déli óráktól csökken a felhőzet és délután már a napsütés kerül túlsúlyba.