A 3 legizgalmasabb piac a Balatonnál – a minavidi.blog.hu szerint

Nagyon szeretjük a piacokat, igaz, nem kifejezetten szezonban, amikor őrült tömeg van, de azért ilyenkor is szeretünk leülni a piac szélén, enni a lángost, kürtőskalácsot, végigböngészni az árusok kínálatát, gyönyörködni a virágokban, palántákban, valahogy mindig kerül is az autó csomagtartójába egy-kettő, és persze a kosarunkba is friss zöldség, gyümölcs, tepertő, sajt. És melyik piacok a MinaVidi kedvencei a Balaton környékén? A fonyódi, az imremajori (Balatonfenyves), és a káptalantóti.

A három említett piacról némi ízelítő:

A déli part óriása: Fonyód

A fonyódi piac egyértelműen a legnagyobb a déli parton. Szezonon kívül szerdán és szombaton, szezonban hétfőn is nyitva tart. Elképesztő a kínálata…

 

Bűbájos kis piac a Berek rejtekében: Balatonfenyves

A vasárnaponként, nyáron (júliusban,augusztusban) csütörtökönként is 8-15 óra között nyitva tartó Két kakas gasztro- és kézművespiac valójában nem is Balatonfenyvesen van, hanem rövid autóútra onnan a Nagyberekben. Persze mehetünk Fenyvesről biciklivel vagy kisvasúttal is. Ebben az esetben Imremajor állomáson kell leszállni.

 

A lenyűgöző: Káptalantóti

A vasárnap délelőttönként nyitva tartó káptalantóti Liliomkert piacnak már a környezete is lenyűgöző: Csobánc vára, Salföld, Szentbékkálla, a Káli-medence összes csodája egy macskaugrásra van tőle.

A piac maga pedig mindazt képviseli, amit miatt rajongunk a Balaton-felvidékért. Stílus, minőség, hangulat – mindez elképesztően eklektikus formában. Nem érdemes egy félórára beugrani, érdemes az időt rászánni.

 

A fotókat és élménybeszámolókat is tartalmazó teljes írás itt olvasható.