90 centi alatt a Balaton vízszintje

Mára 90 centiméter alá, 89 centiméterre csökkent a Balaton átlagos vízállása a vízügy adatközlése szerint, a siófoki mércéhez viszonyítva (ami nem átlagmélységet jelent). A csapadékhiányos tavasz és koranyár miatt az elmúlt 20 napban 11 centimétert csökkent a tó vízszintje. A víz hőmérséklete Siófoknál 21 Celsius fokos. Visszatérőben a meleg: az üdülőrégióban ma 32-33 fokos csúcshőmérséklet várható.

A vizugy.hu grafikonja jól mutatja, hogy az elmúlt 20 napban 11 centimétert csökkent a Balaton vízállása

 A met.hu előrejelzései szerint 2022. július 14.-én a gyenge, mérsékelt (5-20 km/h) délnyugati irányú szél (kora) délelőtt a Balaton keleti felében helyenként megélénkülhet (25-30 km/h), majd késő délelőttől, estig többször megélénkülhet (25-35 km/h) továbbra is főként a Balaton keleti felében.
A Balaton nyugati felében inkább csak átmeneti kisebb mértékű élénkülés (25-30 km/h) fordulhat elő, várhatóan az élénkülés gyakorisága és nagysága is csökken nyugat felé. A szélélénkülésre és előfordulására általában a fátyolfelhőzet időszakos csökkenése és vékonyodása hatással lehet.
A reggeli, délelőtti óráktól többször (erősen) megvastagodó fátyolfelhőzet mellett, szűrt vagy időnként erősen szűrt napsütésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Balatonnál 32, 33 fok körül alakul.