7 ok, amiért nagyon várjuk a tavaszt a Balatonnál (welovebalaton.hu)

Fesztiválok, biciklis és sétahajószezon, színekbe borult táj és sok-sok újdonság hív a tavaszi Balatonhoz 2024-ben. A welovebalaton.hu összeírt néhány okot, amiért érdemes időt tölteni a tó környékén, ráadásul három hosszú hétvége is lesz a következő időszakban.


2024. március 15. és 17. (nemzeti ünnep) között háromnapos, március 29. és április 1. (húsvét) között négynapos, május 18. és 20. (pünkösd) között pedig újabb háromnapos hosszú hétvége lesz.

Itt a bringaszezon

A bevállalósok természetesen a telet sem töltötték tekerés nélkül, de az igazi bicikliszezon tavasszal kezdődik. Legyen szó a Balatoni Bringakör teljesítéséről, a parttól távolabbi szakaszok kipróbálásáról – nemrég kijelöltek egy új, KalandKör nevű útvonalat – vagy éppen a Budapest–Balaton-táv meghódításáról, a következő hónapok ezeknek a céloknak is kedveznek.

Fedélzetre fel!

Általában húsvétkor indul be a sétahajószezon, a balatoni hajózásra tehát szintén készülhettek. Idén azonban minden eddiginél több újdonság vár: a BAHART négy új hajóját is kipróbálhatjátok majd, érdemes résen lenni!

A teljes cikk itt elolvasható.