680 milliós beruházásnak indult, már 950 milliónál tart a balatonföldvári Zöld Város projekt (24.hu)

Újabb 150 milliós kormányzati többlettámogatást kapott Balatonföldvár – ezt Witzmann Mihály a térség fideszes országgyűlési képviselője jelentette be Facebook oldalán. A Zöld Város projektre eredetileg 680 millió forintos összeget nyert el a fideszes önkormányzat, de ezt márciusban már 120 millió forinttal megtámogatta a kormány, most pedig további 150 millió forint plusz forrással egészített ki. Így a projekt költsége már nem 680 millió forintnál, hanem 950 millió forintnál jár – írja a 24.hu.

 

Az építőanyagok árának emelkedése, valamint a beszerzési nehézségek sajnos olyan mértékű költségnövekményt eredményeztek, amely veszélybe sodorta a tervezett beruházás megvalósítását

– ezzel indokolja Witzmann a többlettámogatást, aki bejegyzésében hozzátette: az előre nem látható problémákról Holovits Huba polgármester tájékoztatta, majd ezt követően személyesen járt, és kérte a kormány segítségét. A 950 millió forintos program keretében a leromlott állapotú szabadtéri színpad és környezetének komplex felújítása valósul meg.