Egyhangúlag elfogadták a képviselők a rendőrségi beszámolókat Siófokon

Elfogadta a Siófoki Rendőrkapitányság és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság éves beszámolóját Siófok képviselő-testülete – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kasznár Gyula, a Siófoki Rendőrkapitányság vezetője, valamint Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője 2017. április 27-én számolt be Siófok város képviselő-testülete előtt a város tavalyi közbiztonsági helyzetéről, valamint a vízirendészeti tevékenységről.

A szárazföldi kapitányság vezetője elmondta, hogy folyamatosan csökkent a bűncselekmények száma, nőtt a nyomozások eredményessége. Utóbbi kapcsán kiemelte, hogy ehhez – egyéb más mellett hozzájárultak – a szakgimnazisták, főiskolás hallgatók is az idegenforgalmi szezonban. A nyári, hétvégéken a rendőri szolgálatok átszervezésével mintegy 50 rendőr teljesített szolgálatot csak Siófok városában, ezzel is szavatolva a közbiztonságot, növelve a városba érkezők szubjektív biztonságérzetét. A Petőfi-sétányon – a helyi önkormányzattal közösen – kialakított komplex rendszer is meghozta a hozzáfűzött reményeket.

Horváth László, a vízi rendőrkapitányság vezetője írásos beszámolóját kiegészítette azzal, hogy munkatársai – a nyári szezont követően – a jégen tartózkodás szabályainak betartatására is nagy hangsúlyt fektettek és felkészülten várják az idei szezont is.

A beszámolón Piros Attila megyei rendőr-főkapitány megköszönte az együttműködők támogatását, remélve azt, hogy az idén tovább folytatódik.

A város polgármestere, Lengyel Róbert is köszönetet mondott a rendőrök munkájáért, a jelenlévő képviselők pedig 8-8 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadták a beszámolókat.