5,5 milliárdot költenek kézilabdacsarnokok építésére – jut belőle a Balatonhoz is (hvg.hu)

TAO-pénzekből és a nemzeti fejlesztési tárca büdzséjéből is költenek országszerte kézilabdacsarnokok építésére. Összesen 5,5 milliárd forintot tervez fordítani erre a célra a kormány – derül ki a Magyar Közlöny pénteki számából, amiről a Magyar Nemzet számolt be először.

 

Mint írják, első körben a TAO-források terhére egymilliárdnyi forrást osztanak szét hét település kézilabdacsarnokának felépítésére. Az összegből egy jelentkező legfeljebb 300 millió forintot kaphat, és a hétből hármat nevesítettek is: Balatonfüred, Fonyód és Káptalanfüred is kap pénzt.

Egy szintén Orbán Viktor miniszterelnök által szignált kormányrendelet további 4,5 milliárd forint felhasználásáról rendelkezett a nemzeti fejlesztési tárca kézilabdás keretéből (hivatalosan kézilabdainfrastruktúra-fejlesztés jogcímcsoport), amelyből 17 település építhet-fejleszthet “kézilabda-munkacsarnokokat” egyenként maximum félmilliárd forintos értékben.

A határozat megvalósítási sorrendben meg is nevezi a szerencsés településeket: Békés, Sümeg, Lenti, Balassagyarmat, Budapest Főváros VIII. Kerület, Bácsalmás, Demecser, Vecsés, Komló, Makó, Hőgyész, Túrkeve, Csongrád, Hévíz, Debrecen-Pallag, Budapest Főváros XXII. Kerület és Nagyhalász.

A sorrend még változhat, ha a megjelölt települések és városrészek nem tudnak megfelelő ingatlant felajánlani a beruházáshoz.