48 millióból segíti a hátrányos helyzetűeket a keszthelyi Premontrei iskola (zaol.hu)

Az előítéletek és a hátrányos megkülönböztetés csökkentése, ezzel együtt a társadalmi esélyek kiegyenlítése a célja annak a 48 millió forintból megvalósuló programnak, melynek keretében elő­adások, foglalkozások követik egymást a Premontrei Szakgimnáziumban. Az intézmény a napokban tartotta a Hittel és családokkal a hátrányok csökkentéséért Keszthelyen című projektjének nyitórendezvényét.

A programot a FÉSZEK a Lelki Egészségért Egyesülettel közösen, pályázati támogatással, több mint 48 millió forint ráfordítással valósítják meg.

– A legfontosabb az előítéletek és a hátrányos helyzet elleni küzdelem, hogy segítsük az embereket. Például ha valaki hátrányos helyzetű, beteg, fogyatékkal él, tudjon jogi, egészségügyi vagy kommunikációs segítséget kérni, vagy ő maga is képes legyen segíteni másokon – foglalta össze a főbb célokat Balogh Csaba, a Premontrei Szakgimnázium igazgatója.

A célok elérésére foglalkozássorozat indul, rendszeres találkozókkal. A tematikában többek között szerepel az önérvényesítés, lesznek társadalmi integrációt erősítő és szemléletformáló csoportok, család- és párterápiás foglalkozások, erősítik a résztvevők kommunikációs, konfliktus- és problémamegoldó készségeit, s ifjúsági és gyászfeldolgozó csoport is indul.

A programba egyrészt az iskola volt és jelenlegi tanulóit vonják be, másrészt azokat az ötven év feletti egyedülállókat, akik valamilyen oknál fogva hátrányos helyzetbe kerültek – írja a zaol.hu.