44 tonna kapitális ponty a finisben – (fotókkal!!!)

Fél nappal a IV. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa befejezése előtt közelít a 44 tonnához a verseny összfogása. A tavalyi 14 tonnás végeredmény után sejthető, hogy ilyen rekordban a szervezők valószínűleg titkon sem reménykedtek.

 Az élbolyban van némi tülekedés a dobogós helyekért, az első két helyezett között mindössze 17 kilogramm, alig „egyhalnyi” a különbség, miközben a két csapat hat versenyzője több, mint egy tonnányi pontyot termelt ki a Balatonból. Szerdán  Balatonberényben akadt horogra az idei IBCC eddigi legnagyobb pontya, egy 24,02 kilogrammos példány.  A kapitális példányok közül az igazán nagyok: 13 db 20 kg feletti, 70 db 15-20 kg közötti példány és több száz 10 kg feletti ponty.

120 óra telt el a verseny rajtja óta, a versenyzőknek az elemek mellett már a fáradsággal is meg kell küzdeniük. Motivációt jelenthet a nem mindennapi díjazás, így a legtöbb halat fogó formáció 30.000 Euróval, a legnagyobb halat kifogó – csakúgy, mint a bronzérmes – 10 000 Euróval távozhat a vízpartról.

Alább, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. fotóiból adunk közre néhányat, de a téma iránt érdeklődők az IBCC hivatalos oldalán és közösségi oldalán további fotókban gyönyörködhetnek.