4 nap a Balaton-felvidéken: tippek, látnivalók (divany.hu)

Bár a Balaton környékén a nyári kánikulában meg sem lehet moccanni, ősszel mégis hirtelen mellőzötté válik a kedvenc tavunk – méltatlanul. Ugyanis egyre többen dolgoznak azon, hogy a hidegebb évszakokban is izgalmas úti cél legyen.

Épphogy kezdetét vette az ősz, mi már azt számoljuk, hogy mikor pihenhetünk egyet karácsonykor. Ennek valószínűleg a hirtelen támadt hideg is okozója lehet. Szerencsére azonban nem kell sokat várnunk, hogy szusszanhassunk egyet, ugyanis idén október 23. egy négynapos hosszú hétvégével ajándékoz meg minket. Mi meg is terveztük, hogy hogy nézne ki az ideális minivakációnk a Balaton-felvidéken – ezúttal strandolás nélkül.

Első nap: Bemelegítő kirándulás Tihanyban és nagyvázsonyi várlátogatás

Kezdd a napot Balatonfüreden, és reggelizz bőségesen, ugyanis napközben szükséged lesz az energiára. A kikötő melletti Karolina Kávéházban békebeli hangulatban tál omlettet vagy roppanós virslit, ha pedig édesszájú vagy, akkor feltétlenül meg kell kóstolnod a Karolina nagymama örökségéből merített süteményeket. Feljebb a városban, a Zsigmond utcában a századfordulót idéző, kávéházi miliőben kortyolhatod el a kávédat egy szelet klasszikus torta vagy pogácsa társaságában a Bergmann Cukrászdában.

A cikk folytatása itt.