325 millió forintért vett hajókat a rendőrség a vizes vébére (hvg.hu)

A rendőrség  325 millió forintért 5 motorcsónakot vett a Dunára és 5 gumicsónakot a Balatonra a vízes vébére. A költségekben benne voltak a szállításhoz szükséges utánfutók is.

 

A vizes vébére a rendőrség is kiírt egy közbeszerzést, ők rendőrhajókat és utánfutókat akartak venni, hogy így készüljenek fel az eseményre. A 24.hu most azt írja, végül bruttó 325 millió forintért vett az ORFK hajókat és a közúti szállításhoz szükséges utánfutókat.

A rendőrség „a FINA világbajnokság eredményes lebonyolítására” hivatkozva még decemberben írt ki uniós tendert 10 új járőrhajó beszerzésére, és mivel a versenyeket két helyszínen rendezik, külön típust rendeltek a budapesti és külön egy másikat a balatonfüredi események biztosítására.

A lap szerint a Dunára öt darab klasszikus kinézetű motorcsónakot vettek, a legolcsóbb ajánlatot pedig a Ship & Car Kft. vezette konzorcium adta, bruttó 190 millió forintot kértek, a zárt fedelű hajók darabonként 37 millió forintba kerültek. A Patrol Boat 6.9-es járőrhajókat (fenti képünkön) Suzuki 175 apx motor hajtja, és nyolc személy számára van rajtuk hely.

A Balatonra a tengeri mentésekre kialakított Zodiac típust nézte ki a rendőrség. Az új, 12 fő befogadására alkalmas merev testű gumicsónakokért 134,5 millió forintot fizettek a nyertes a Maritime Kft.-nek.