25 éve város Hévíz – Ünnepeltek a fürdővárosban

Várossá válásának 25. évfordulóját ünnepelte május első napján Hévíz. A hétfői eseményen részt vettek a testvértelepülések képviselői is, többen hazájukra jellemző népviselettel tisztelték meg a rendezvényt.

„Minden helyzetben megtalálni a város számára legkedvezőbb lehetőséget, időben észlelni a változás szülte igényeket, ez tudott Hévíz számára eredményeket produkálni az elmúlt években”- hangsúlyozta Papp Gábor polgármester az ünnepségen. Mint mondta, a város leglátványosabb eredményének azt tartja, hogy Hévíz beírta magát az európai fürdővárosok közé, a testvérvárosi kapcsolatokat pedig a korábbinál magasabb szintre tudta fejleszteni. “A város sikerére, a helyes útra nincs felírva előre recept. A jövőnk kulcsa egyértelműen attól függ, hogy adott helyzetben mennyire ügyesen tudunk reagálni a kihívásokra”-tette hozzá.

Az ünnepség keretében átadták a helyi képviselő-testület által alapított kitüntetéseket is.

  • „Hévíz Város Kultúrájáért” díjat vehetett át Bencsik Péter sportvezető, a Hévíz SK volt elnöke.
  • „Hévíz Város Turizmusáért” díjat adományozott a képviselő-testület Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport Kft. ügyvezető igazgatójának.
  • „Hévíz Város Fejlesztéséért” díjat vehetett át Gönye József, aki 24 éve dolgozik Hévíz Város Önkormányzat Gazdasági, Műszaki Ellátó Szervezeténél.
  • „Hévíz Város Közszolgálatáért” díjat kapott Szűrösné Németh Hajnalka, a polgármesteri hivatal dolgozója.
  • A “Hévíz Város Díszpolgára” címet adományozta a képviselő-testület Vértesaljai Antalnénak, elismerve ezzel alkotói tevékenységét, közösségépítő szerepét.

Az ünnepség a város zenekaraként is működő Happy Dixieland Band műsorával zárult.