206 napja nem tudni miért ájultak el a lányok a Balaton Soundon (atv.hu)

A rendőrség továbbra is nyomoz a DVBBS öltözőjében történtek miatt, de ennél bővebb tájékoztatást nem adott az atv.hu-nak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Több portál is hírt adott róla korábban, hogy 2016. július 9-én a Balaton Soundon fellépő kanadai DVBBS tagjai koncertjük után néhány lányt az öltözőjükbe hívtak, közülük kettőt később eszméletlen állapotban találtak meg a takarítók az öltözőkonténerekben. A zenészek ekkor már eltávoztak a helyszínről, a reptéren fogták el őket, ahol kábítószert is találtak náluk. Az eset után rendőrségi eljárás indult, ezzel párhuzamosan elkezdődött egy kártérítésről szóló tárgyalás is, amelyet a lányok szülei indítottak.

Az eset óta 206 nap telt el, ezért az atv.hu ismét megkereste a rendőrséget, hogy megtudja, mire jutottak. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésükre azt közölte: az eljárás továbbra is folyamatban van, tovább zajlik a nyomozás, ezért a július 15-én közzétett közleményen kívül „nem áll módjukban egyéb kérdésre válaszolni”.

(14:30)