2024-ben is sok programot kínál Balatonfüred (Balatonfüredi Napló)

Balatonfüred turisztikai kínálata 2024-ben is bőséges lesz, a város identitását meghatározó rendezvények, mint például a Jókai Napok, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek vagy a Romantikus Reformkor folytatódnak.

Újdonság, hogy a Huray utcában felépült Balatonfüred Kongresszusi Központban is lesznek már rendezvények, hiszen az épület nemcsak konferenciáknak ad majd helyet, a színház-teremben rendszeresen lesznek különböző kulturális rendezvények – írja ünnepi számában a Balatonfüredi Napló.

A sétányon ismét felsorakoznak majd a népszerű oldtimerek, a program legutóbb nézőcsúcsot döntött. Lesz Tavaszi Fesztivál, a Gyógy tér továbbra is a kiemelt presztízsű rendezvények helyszíne marad, itt lesznek az Anna Fesztivál kísérőrendezvényei, a Prímás gála és az Opera est valamint az augusztusi nagykoncert.

Újra lehet majd lazulni a Könyv-Bor-Jazz koncertjein és irodalmi találkozóin, ezúttal is benépesítik a Tagore-sétányt a Balatoni Hal- és Borünnep programjai, folytatódik a FüredDixie fesztivál és a Nemzetközi Gitárfesztivál is.

Gasztronómiai rendezvényekből sem lesz hiány: nem telhet el év a Koloska-völgyi Jókai bableves-főzőverseny nélkül, a Tagore-sétányon több kitelepülés is várja majd a vendégeket, ősszel a Füredi Szüret programjait érdemes követ-ni, az évet pedig a Krúdy gábli zárja.

Bővült a város képzőművészeti kínálata is, a Vaszary Galéria rangos kiállításmegnyitói mellett az idén megnyílt Modern Műtár időszakos tárlatai is látogathatók lesznek, és persze a Szöllősi-Nagy András és Nemes Judit több ezer darabos, Párizsban felépített gyűjteményéből is láthatók mindig szemelvények.

Az adventi időszakot jövőre is a gyerek- és felnőttkórusok koncertjei kísérik, a jégpálya pedig az évbúcsúztató bulinak ad majd otthont.