2018-ban is népszerű volt Hévíz

Nőtt a Hévízen eltöltött vendégéjszakák száma tavaly és sikeres évet zárt a Hévízi Tófürdő is. Közel 12 %- kal többen váltottak belépőjegyet 2018-ban, mint egy évvel korábban, ezen belül jelentősen emelkedett az eladott családi jegyek aránya.  A korábbiknál több magyar vendég érkezett a fürdőbe, kevesebb volt ugyanakkor az orosz látogató – számolt be a Hévíz TV híradója.

Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója pontos számmal nem tudott szolgálni, előzetesen azonban 3 és 4 % közötti vendégéjszakaszám-emelkedést prognosztizált.  Az elmúlt évek visszaesése után újra felfedezték Hévízt az osztrákok, 8%-kal többen érkeztek tavaly a Lajtán túlról, mint a korábbi években, stagnált a német és az orosz piac. Egyre nagyobb számban érkeznek cseh, szlovák és lengyel vendégek, ami azt mutatja, hogy Közép-Európában erősített pozícióját a fürdőváros – mondta a szakember.

Horváth Czene Alexandra, a fürdő vezetője a Hévíz Tv-nek úgy nyilatkozott, hogy egyre több magyar vendégük van és egyre fiatalabb korosztály veszi igénybe a fürdő szolgáltatásait preventív céllal. A  látogatószám  12 %-os növekedését könyvelhették el tavaly, ezzel összhangban az eladott családi belépők száma is 10 %-kal nőtt 2018-ban.