2017 első balatoni bulija: újévi mártózás Szigligeten

2017. január 1-én – a hagyományoknak megfelelően – ismét várják a szigligeti strandra azokat a fürdőzőket, akik elég bátrak és elég „őrültek” ahhoz, hogy megmártózzanak az 1-2 fokos Balatonban – tájékoztatták a szervezők a hirbalaton.hu-t.

Az eseményt 6. alkalommal megszervező helyi önkormányzat jegesedés esetén is biztosítja a fürdőzők számára a „strandolásra” alkalmas vízfelületet. (Két évvel ezelőtt jégtöréssel és jégmentesítéssel kezdődött az újévi fürdőzés, de közel 300 embert ez sem riasztott el a fürdőzéstől, megmártózástól.)

Amennyiben a jégviszonyok lehetővé teszik, megrendezik a vízi-bicikli versenyt is a strand előtti vízfelületen. Várják a megmérettetésre a térség polgármestereit, és a Szigligethez kötődő közismert embereket. A legutóbbi szilvesztert követő fürdőzésen jó kezdeményezésnek bizonyult az „Új év új fürdőruha” elnevezésű extrém fürdőruha verseny, így ismét megrendezik.

A fürdőzés január 1-én 14.00 órakor ágyúszóra veszi kezdetét. A hideggel dacolók és az újévet frissítő merüléssel kezdők között ott lesz ismét a település polgármestere, Balassa Balázs is. A rajttal egy időben a Mystery Gang együttes tagjai is a húrokba csapnak, biztosítva a jó hangulatot.

A 2017-es év első balatoni buliján a korábbiaknál több öltözősátorral, még több lelátóval várják a fürdőzőket és a nézőket a szervezők. A csobbanásra bárki jelentkezhet, de csak azok mártózhatnak meg a jéghideg vízben, akiknek azt egy helyszíni vizsgálatot követően engedélyezik az orvosok.

Éhen, szomjan sem maradhat senki; a vendéglátósok Royal groggal, meleg teával, forralt borral és babgulyással várják az érdeklődőket. A rendezvényt támogató Royal Vodka, Royal takaróval kedveskedik a fürdőzőknek.

(10:04)