191. Anna bál Füreden – újdonság a sétálójegy

Az Anna-bálok történetében először, idén sétálójegyek is válthatók az eseményre. Száz ilyen típusú jegyet értékesítenek a szervezők, egyenként 25 ezer forintért,  mely összeg a programokon való részvétel mellett tartalmazza az éjféli, svédasztalos vacsorafogyasztást is. A 191. Anna-bált július 23-án rendezik. Az eseményt megelőző napokon idén is Anna Fesztivál zajlik majd a városban, ahol lesz prímás verseny, operagála, és szívhalászat is.

Anna örök, miként a füredi Anna bálok népszerűsége is töretlen 1825 óta. 191 év telt el azóta, hogy Szentgyörgyi Horváth Fülöp leánya, Anna-Kriszta tiszteletére megrendezte a Horváth-házban az első Anna-bált. Azóta él a hagyomány, amelynek pompája a két világháború közötti időszakban kissé elhalványult, majd újra elfoglalta helyét és rangját a hazai társadalmi események sorában.

Anna, Etelka, Eszter, Korinna, Alíz, Martina, Bettina, Dorottya … s valahány név a naptárban – július 23-ig minden anyuka egyforma eséllyel bír és reménykedhet abban, hogy a155. alkalommal megválasztandó bálkirálynő épp az ő kislánya lesz.

S míg a reformkori nyarak jeles társadalmi eseménye egy igen szűk réteg számára volt elérhető, addig napjainkban  – kis túlzással és takarékoskodással – szinte bárki megengedheti magának, hogy elvegyüljön a színes kavalkádban. Bár a rendezvénynek otthont adó Anna Grand Hotel befogadóképessége korlátozott, a szervezők – idén először – sétálójegyeket  kínálnak az érdeklődőknek, amely a teljes árú belépő alig több mint harmadába kerül.

A város ezúttal is meghívta a füredi, 18 éves lányokat az Anna bálra.

(s)