1500 férőhelyes lelátó épül a füredi parton (Füred TV)

Ezen a nyáron szinte minden a vizes világbajnokság körül forog majd Balatonfüreden. Jelentős fejlesztések indultak el a városban a zökkenőmentes rendezés érdekében. Van ami végleg itt marad, de lesznek  ideiglenes létesítmények is, ezek egyike az 1500 főt befogadni képes lelátó.

A szervezők óriási érdeklődésre számítanak, ezért szükséges egy 1500 férőhelyes lelátó építése is- mondta a Füred TV-ben Kérész Attila projektkoordinátor.

Az ideiglenes létesítmény a rózsakert sétány felőli részén épül meg és majdnem a Bodorka Látogatóközpontig tart. A lelátó maga öt blokkra osztható – a VIP és  médiarész mellett kap helyet a sportolói-  és a nézői blokk. Ide kapcsolódik a plázs-rész, mi egy lapos stég ülőhelyek nélkül.

A vízre óriás led-falakat telepítenek a lelátó elé, melyeken a televíziós közvetítések élőképét tudják nyomon követni a nézők. A versenyzők a lelátó és a led-falak között úsznak majd. A kivetítők vízbe történő telepítése mellet több érv is szólt, egyebek mellett a természeti környezet érintetlenül hagyása a parton, másrészt a helytakarékosság.

A szervezők megfelelő minőségű és mennyiségű illemhelyet ígérnek, melyekhez az ideiglenes csatornarendszer kiépítése már elkezdődött és április végéig el is készül. Szintén eddig az időpontig kerülnek be a földbe az ingyenes wi-fi és térfigyelő rendszer optikai kábelei.

A vizes világbajnoksággal összefüggésben megvalósuló, ideiglenes építmények a szervezők szerint augusztus 18-ra eltűnnek a partról, ekkor állhat vissza a megszokott rend Balatonfüreden.

(13:30)