150 millió forintból bővítik a Tihanyi Futball Club öltözőjét (Tihanyi Visszhang)

Több mint 150 millió forintból bővítik a Tihanyi Futball Club öltözőjét. A meglévő infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen, hiszen a klubban sportolók létszáma jelentősen nőtt az elmúlt években. Vannak napok, amikor egyszerre 40 gyermek öltözik az egyik öltözőben, a másikban a felnőtt és ifjúsági csapat, hasonló létszámmal – írja a Tihanyi Visszhang.

 

Az új épület földszintjén kettő, egyenként 24 négyzetméteres öltöző kap helyet, zuhanyzókkal, mosdóval, szertárral, így összesen négy öltöző szolgálja majd a sportolók igényeit. Itt külön bejárattal két tárolót is kialakítanak, ahol a meglévő pályakarbantartó eszközöket helyeznék el. Megújulnak a nézőtéri mosdók is, sokkal kulturáltabb környezet fogadja majd a szurkolókat. Az új épület tetőterében szállást alakítanak ki, külön vizes blokkokkal, itt az edzőtáborozásra érkező csapatok szállhatnak meg, ezzel is bevételhez juttatva az egyesületet.

A meglévő épület emeletéről leköltözik a játékvezetői öltöző, amelyet szintén korszerűsítenek illetve a jelenleginél nagyobb közösségi teret is kialakítanak. A fejlesztés eredményeként a téli, nyári felkészülési mérkőzések is zökkenő mentesebben lebonyolíthatók, ami szintén többletbevételt hozhat a klubnak.

Az építkezés elkezdődött, a beruházás átadása jövő év szeptemberében várható. A munkálatokat azonban lassítja, hogy a Kálvária dombi ivóvíztároló vezetéke a területen húzódik, így azt ki kell váltani. A szolgáltató sem volt tisztában vele, hogy itt halad a vezeték, ezért az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében, annak áthelyezési költségeit magára vállalta, a sportegyesületnek csak az ehhez szükséges földmunkákat kell állnia.

A Magyar Labdarúgó Szövetség által még 2017-ben jóváhagyott sportfejlesztési program 106 millió forint TAO-s támogatásból valósul meg, amelyhez az egyesület 46 millió forint önrészt tett hozzá, amelyhez az önkormányzat 11 millió forinttal járult hozzá.