14 tonna ponty akadt horogra a III. Balatoni Pontyfogó Kupán

Minden eddigi rekord megdőlt az idei Balatoni Pontyfogó Kupán. A verseny hét napja alatt 1722 darab, öt kiló fölötti ponty akadt horogra, melyek összsúlya meghaladta a 14 282 kilogrammot. Az IBCC mára Európa legnagyobb bojlis versenyévé nőtte ki magát – hangzott el a mai eredményhirdetésen és díjkiosztón Tihanyban.

A verseny számokban

Tizenkilenc ország 130 csapata küzdött 140 órán keresztül egymással, az elemekkel, a fáradtsággal no és természetesen a kapitális halakkal Alsóörstől Balatonőszödig. Kapásból pedig akadt szép számmal, az értékelhető, azaz öt kilogrammot meghaladó példányok közül több, mint 500 nyomott 10 kilogrammnál többet, de hat darab, 20 kilónál is súlyosabb kopoltyúst is kiszákoltak a verseny idején.

A legeredményesebb idén a Pontycentrum csapata volt, ők 644,5 kilogrammos végeredménnyel állhattak a dobogó élére, második lett a Black Carp Team 557,5 kilogrammal, tőlük alig 10 kilóval lemaradva harmadik helyen zárta a versenyt a szlovák Mokosák – Mikbaits SK. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. éppen hogy lecsúszott a dobogóról.

A kopoltyúsok mindegyike a mérlegelést és fotózást követően visszakerült megszokott közegébe, a Balatonba. A horgászok abban a reményben bocsátották ismét vízbe a pontyokat, hogy jövőre még jobb kondícióban és súlyban gyarapodva látják majd viszont őket.

A szervezők mostantól azon is törhetik a fejüket, hogy az idei, egyébként kiemelkedően sportszerű és jól sikerült versenyt hogyan tudják jövőre még színvonalasabbá és újabb rekordokkal kecsegtetővé tenni.