Új rendőrautók Somogyban

60 új szolgálati gépkocsit kaptak a rendőrök Somogyban.  Az autók rendszerbe állításával a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság járőr-gépjárműveinek átlagos életkora 5,43 évről 3,42 évre csökkent.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül- írja a hirbalaton.hu-hoz eljuttatott sajtóközleményben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajstószolgálata.

Mercedes, Audi, Skoda, Suzuki és Volkswagen álltak most szolgálatba.A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.