Jótékonysági árverésen kelt el a siófoki mézeskalácsváros

Közel kétszázezer forint gyűlt össze a Mézeskalácsváros Siófok elnevezésű jótékonysági árverésen – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t Kótiné Molnár Szilvia. Az összeggel idén egy kiliti kislány,  Gelencsér Nikoletta gyógykezeléséhez járulnak hozzá a szervezők.

Niki oxigénhiányosan született, így a mindennapi küzdelemben és a szükséges rehabilitációs kezelésben nagy segítséget jelent a családnak a támogatás.

Az idei  volt a második alkalom, hogy jótékonysággal kötötték össze Siófok város születésnapját.  Ahogy arról a hirbalaton.hu korábban beszámolt helyi civilek mézeskalácsból készítették el Siófok jellegzetes épületeit, így lehetett licitálni egyebek között az emblematikus víztoronyra, a Makovecz-templomra, a városházára, a vasúti pályudvarra, a zenepavilonra vagy a pláza kicsinyített mására.

Aaz alkotásokra – amelyekre lehetett korábban licitálni –  2017. december 17.-ig látogatható a Kálmán Imre Kulturális Központ aulájában.  A megnyert épületek 2017. december 22.-én  16:30 és 17:30 között kerülnek átadásra a helyszínen.