13 éves lányával együtt ment lopni a balatonalmádi nő (veol.hu)

Kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és lopás vétségével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a 36 éves balatonalmádi nőt, aki kislányával együtt járt lopni – írja a veol.hu.

A vádirat szerint az elkövető 2021 májusától egy helyi üzletből rendszeresen tulajdonított el kisebb árucikkeket, és ehhez a 13 éves kislányát is segítségül hívta.

Egy hónap alatt tíz alkalommal mentek együtt az üzletbe, ahol a kislány az  édesanyjának iránymutatása alapján hol vele együtt rakott a táskájukba különböző  árucikkeket, hol egyedül rejtette el azokat, miközben anyja vásárlást színlelve az üzlet  másik részén tartózkodott. Anya és lánya a táskába tett árukkal együtt később fizetés  nélkül távozott az üzletből.

Az eltulajdonított termékek között zömében édességek, kozmetikai termékek,  üdítőitalok szerepeltek. A vádlott és gyermeke összesen közel 27 000 forint értékű árut  tulajdonított el a boltból.

Az anya azzal, hogy kiskorú gyermekét bűncselekmény elkövetésébe vonta be, az e ténnyel tisztában lévő gyermek erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

Az ügyészség az anyával szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben  végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi  Járásbíróságnak, egyúttal indítványozta, hogy tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolc év alatti személyek nevelésével,  gondozásával foglalkozna, vagy velük kerülne kapcsolatba.