120 óra közérdekű munka strandi lopásért

A Siófoki Járásbíróság gyorsított eljárásban ítélte el azt az 58 éves férfit, aki 2018. június 11-én Siófokon, a szabad strandon egy fürdőző társaság őrizetlenül hagyott táskájából mobiltelefont és slusszkulcsot lopott el – áll a Kaposvári Törvényszék közleményében.

 

A vádlottat az elkövetés napján őrizetbe vették, majd három napon belül a Siófoki Járásbíróság elé állították. A bíróság a férfit lopás vétsége miatt 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

Az ítélet a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

Mint arról a rendőrség korábban beszámolt,  2018. június 11-én délután Siófokon egy baráti társaság indult fürdeni a Balatonba, miközben a strandra vitt értékeiket egy táskában a parton őrizetlenül és egy törölközővel letakarva hagyták. Kis idő elteltével a sértett a vízből arra lett figyelmes, hogy egy férfi a holmija között kutat, ezért azonnal kiabálni és jelezni kezdett az arra közlekedőknek, hogy tartsák fel az ismeretlent. Ekkor már az elkövető egy mobiltelefont és egy autó indítókulcsát is kivette a táskából, de miután egy járókelő rászólt és kérdőre vonta, ijedtében eldobta azokat, a sértett a partra érve pedig értesítette a rendőröket.