Balatonboglári halászléfőző verseny: készíteni, kóstolni is lehet

Idén is rotyog majd a finom balatoni halászlé a bográcsokban a parti sétányon Balatonbogláron. A településen augusztus utolsó szombatján rendezik meg a már hagyományos halászléfőző versenyt.

A már több mint egy évtizedes hagyományt folytatva idén is szeretnénk ország-világ előtt megteremteni a lehetőségét annak, hogy Boglár, a környék, az ország más vidékeinek polgárai, akár külhoniak is bemutathassák, hányféle módon képesek a Balaton halaiból, főként a pontyból halászlevet, hallevet készíteni – olvasható a település honlapján.

„Főtt már itt a balatoni mellett bajai tésztás-, dunai-tiszai-, roma-, ecsenyi korhely halászlé, de még szentpétervári zöldséges és Dráva-menti horvát halleves is. A halászlevek mellé egyéb balatoni halételeket is lehet kóstolni, melyekre szintén jól csúsznak a finom boglári borok a Borudvarban”- írja a szervező helyi önkormányzat Balatonboglár weboldalán. Hozzátéve azt is, hogy várják a helyi, környékbeli, balatoni és távolabbi csapatok, civil szervezetek, intézmények, baráti körök, utcaközösségek jelentkezését.

A további részletek ITT megtalálhatók.