100 év, 100 fa, 100 óvoda – Balatonfüred is csatlakozott (sokszinuvidek.hu)

Balatonfüred is csatlakozott a Kalap Jakab Mozgalom Ültess fát! programjához. Ennek keretében a 100 facsemetét 2019 őszén és 2020 tavaszán ültetik el az ország 100 óvodájába, amit Bálint Gazda, azaz dr. Bálint György adományozott. 

Bálint gazda, azaz dr. Bálint György – akit a köznyelv az ország kertészeként tart számon – 2019. július 27-én ünnepelte 100. születésnapját. A szakember mivel az Iskola- és óvodakert program elkötelezett védnöke és támogatója, így 100. születésnapja alkalmából 100 gyümölcsfa csemetét ajándékozott a Kalap Jakab Mozgalom Ültess fát! programjának – olvasható a sokszinuvidek.hu írásában.

Az akcióhoz annak idén áprilisi meghirdetése óta folyamatosan lehet csatlakozni. Jelenleg 70 facsemetének van már gazdája, melyekből 60-at idén ősszel, november első hetéig folyamatosan, a többit tavasszal ültetik el. Az akcióhoz csatlakozott balatonfüredi, valamint veszprémi intézmény is. A megmaradt 30 facsemete továbbra is várja a jelentkező  akár Balaton környéki óvodákat, melyekben 2020 márciusától kezdődően ültetik el azokat. A jelentkezéseket egészen addig fogadják, amíg a keret be nem telik.