10 ötlet, ami feldobhatná a sok vitát kiváltott keszthelyi főteret (onlinebalaton.hu)

Dizájnos pihenőbútorokkal, árnyékolókkal és zöld szigetekkel tenné barátságosabbá a keszthelyi főteret egy a város sorsát szívén viselő blogger. A bejegyzésre az onlinebalaton.hu bukkant rá és osztotta meg gondolatébresztőként.

Kevés megosztóbb dolog épült az elmúlt években Keszthelyen, mint az új főtér. A régi ellen szólt a nagy forgalma, zajossága, élhetetlensége, míg az újnak nem véletlenül lett kőtenger a beceneve és nem véletlenül kapott párakaput. Noha a régi bájosabb volt, mert talán azt szoktuk meg hosszú éveken át, és még zöldebb és virágosabb is volt (vagy annak tűnt), addig a nemrég felújított főterünk sokkal több lehetőséget adna a közösségi használatra, mint azt gondolnánk, vagy mint azt a tervezők gondolták – olvasható az andormario.blog. hu oldalon megjelent bejegyzésben.

A blogger összegyűjtött néhány ötletet, melyekkel szerinte kezdetektől fogva barátságosabbá, élhetőbbé lehetett volna tenni a 6-7 éve megújult főteret.

“Semmi ördöngösség nincs bennük, nem kerülnek többe, mint a kockafák vagy a „spárgasípok” a rózsakert mellett, és a barátaim közt sincs olyan, aki ugrásra készen állva legyártaná a térbútorokat és utalná nekem a jutalékot.” – írja a szerző blogján, ahol az eredeti cikk – fotókkal együtt – megtalálható.