10 napig a design lesz a középpontban Veszprémben

2019-ben is megrendezik a Magyar Formatervezési Tanács által életre hívott Design Hét eseménysorozatot, amely a társadalmi hasznosságon túl kiemelt hangsúlyt fektet a design gazdasági jelentőségére is. A fővárosi programok mellett több vidéki nagyvárosban is tartanak programokat, köztük Veszprémben.

A programsorozat elsődleges célja, hogy a gazdasági döntéshozók és a hazai vállalkozások figyelmét a designban rejlő lehetőségekre irányítsa. Bemutassa, hogy az üzleti folyamatokba és a vállalati kultúrába beépülő design milyen módokon képes olyan új minőséget és többletértéket teremteni, amely a versenyképességet növeli, és lépéselőnyt biztosít a többi piaci szereplővel szemben hazai és nemzetközi viszonylatban is.

Ennek érdekében a programok közt egyaránt megtalálhatók a nagyközönség számára szervezett események, a szakmabelieket érintő rendezvények, illetve kifejezetten a gazdasági döntéshozókat segítő elemek.

A tavaly még pályázóként, idén már az Európa Kulturális Fővárosa cím 2023-as nyerteseként szereplő Veszprém programjai idén is két fontos téma köré rendeződnek:

Egyfelől készülve a Kulturális Főváros szerepre nemzetközi együttműködéseken keresztül tárják fel a város korokon átívelő, designhoz és kutatásfejlesztéshez kötődő hagyományait – ezáltal láthatóvá téve Veszprém kimagasló zenei és képzőművészeti eseményein túli, további értékeit is.

Másfelől Veszprém, betöltve régiós szerepét és kihasználva a Balatonhoz való közelségét, arra invitálja és ösztönözi a régió kreatív szereplőit a Design Hét ideje alatt, hogy gyár- és stúdiólátogatásokkal, sétákkal, és további programokkal tegyék láthatóvá a Balaton-felvidékben rejlő design-, építészeti és kreatív értékeket. A programsor zárásaként az első veszprémi Pecha Kucha estre is sor kerül majd.

További információ: designhet.hu