Hévízi Tradicionális Kúra: kilenc szálloda használhatja tovább a védjegyet

A Hévízi Tradicionális Kúra védjegyet kilenc szálloda érdemelte ki újabb két évre.

2015-ben Hévíz saját védjegyet hozott létre a Hévízi-tó gyógyhatására alapozott terápiák akkreditálása érdekében. A mozgásszervi panaszok enyhítésében kiváló eredményekkel bíró Hévízi Tradicionális Kúra (HTK) hatékonyságát 220 éves fürdőgyógyászati múlt, gyógyult vendégek ezrei és modern orvosi kutatások is igazolják.

A Hévízi Tradicionális Kúra alappillérei a gyógyvízben való fürdőzés mellett az iszappakolás és a súlyfürdő. Kiegészítő kezelésként a gyógyvíz ivókútból való fogyasztása is része a csomagnak csakúgy, mint a masszázsok, mozgásterápiák és a fiziko-, valamint hidroterápia is. A kúra időtartama ideális esetben két hét.

Azok az intézmények jogosultak a védjegy viselésére, amelynek megvan a kúrához kellő szakmai, orvosi háttere és gyógyászati infrastruktúrája (pl.: gyógyvizes medence, súlyfürdő, iszap pakoló). A feltételek rendelkezésre állását kétévente szakmai bizottság ellenőrzi.

2019. február 15-én három tapasztalt reumatológus főorvos – Dr. Bergmann Annamária, Dr. Domokos Gábor és Dr. Csordás Sándor – a Kúrát nyújtó intézményeket személyesen felkeresve ellenőrizték a HTK infrastrukturális és személyzeti feltételeit – tájékoztatta a A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. közleményben a hirbalaton-hu-t.

Az alábbi hévízi intézmények újravizsgáztak és újabb két évre kapták meg a minősítést:

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház

Danubius Health Spa Resort Aqua****

Danubius Health Spa Resort Hévíz****superior

Hotel Aquamarin***

Hotel Európa fit****superior

Hunguest Hotel Helios***

Kolping Hotel Spa & Family Resort ****

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Hévízi Rehabilitációs Intézete

NaturMed Hotel Carbona****superior